MAJLIS PELANCARAN JABATAN BOMBA DAN PENYELAMAT MALAYSIA NEGERI MELAKA SEBAGAI RAKAN INTEGRITI ACeIO

30 Jun 2022 | 01 Zulhijjah 1443H MAJLIS PELANCARAN JABATAN BOMBA DAN PENYELAMAT MALAYSIA NEGERI MELAKA SEBAGAI RAKAN INTEGRITI ACeIOBertempat di Dewan Dato’ Sri Mohammad Hamdan, Ibu Pejabat Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Negeri Melaka telah berlangsung Majlis Pelancaran JBPM Negeri Melaka Sebagai Rakan Integriti Persatuan Pegawai Integriti Bertauliah (ACeIO). Pelancaran telah disempurnakan oleh YBhg. Dato’ Junipah binti Wahid, Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Pengurusan & Professionalisme) Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Merangkap Pengerusi Jawatankuasa Tetap Program Pegawai Integriti Bertauliah (CeIO).

Turut hadir YBrs. Tuan Ahmad Sabri bin Mohamed Presiden Persatuan Pegawai Integriti Bertauliah (ACeIO) bersama Rakan-Rakan Integriti iaitu Persatuan Ketua Rakan Integriti (ACeIO) Negeri Johor dan Penyelaras Juara Integriti Negeri Johor. Wakil dari SPRM iaitu Pengarah-Pengarah Bahagian, Negeri dan Akademi serta wakil dari JBPM iaitu Ketua Unit Integriti JBPM, Komandan Akademi Bomba dan Penyelamat Malaysia (ABPM) Wilayah Utara, Timbalan Pengarah JBPM Negeri Sembilan, pegawai-pegawai kanan dan anggota dari JBPM Negeri Sembilan, Johor dan Melaka khususnya turut bersama-sama hadir bagi memeriahkan majlis ini. Sidang kemuncak majlis telah diadakan dengan penyampaian Sijil Pengiktirafan JBPM Negeri Melaka Sebagai Rakan Integriti ACeIO oleh YBhg. Dato’ Junipah binti Wahid, Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Pengurusan & Professionalisme) Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Merangkap Pengerusi Jawatankuasa Tetap Program Pegawai Integriti Bertauliah (CeIO) kepada YS PPjB Abu Bakar Bin Katain Pengarah JBPM Negeri Melaka sambil disaksikan oleh YBrs. Tuan Ahmad Sabri bin Mohamed Presiden Persatuan Pegawai Integriti Bertauliah (ACeIO).

Simbolik gimik pelancaran telah disempurnakan oleh khidmat Unit Dron JBPM Negeri Melaka. Semoga dengan pengiktirafan ini dapat mempertingkatkan lagi pembudayaan integriti di segenap lapisan pegawai dan anggota JBPM khususnya di negeri Melaka. Hubungan kerjasama ini diharapkan dapat dikekalkan dan diteruskan untuk kepentingan bersama.

English EN Malay MS
Skip to content