PERBARISAN SAMBUTAN HARI KEPUTERAAN SULTAN KELANTAN KALI KE-54

Tarikh : 30.09.2023

Masa : 7.00 pagi

Tempat : Dataran Pahlawan Padang Pintu Bank

Perbarisan telah disertai oleh 10 kontinjen badan beruniform kerajaan seperti Polis,Tentera,Bomba,Maritim  dan lain lain  serta 11 badan beruniform dari pelajar Sekolah – Sekolah Daerah Kelantan.

Penyelaras Sambutan telah dikendalikan  oleh 10 bridge Para ATM dengan kerjasama Pejabat Setiausaha Kerajaan Kelantan ( SUK ) manakala  PBK I Mohd Zawawi Bin Yusoff bahagian Latihan JBPM Kelantan serta dibantu oleh PBK II Engku Mohd Azam Bin Engku Yahya Dari BBP Pasir Puteh serta Urusetia dari Bahagian Latihan PB Mohd Mustafa Kamal bin Yusoff. Yang mana Ketua Kontinjen Perbarisan diketuai oleh PPgB Adri b. Yusoff Zon 1, Kota Bharu yg disertai oleh 34 anggota dan pegawai lain lain pangkat bagi mewakili JBPM Negeri Kelantan.

Manakala kontinjen dari Kadet Bomba sekolah telah diselaraskan oleh Guru Pengiring kadet Bomba Pn Rahidah bt Usop manakala Ketua Platun Sarjan Ulfa Husna Bt Muhamad Mahyidin dari Sekolah Maahad Muhammadi  Perempuan Kota Bharu Seramai 31 anggota kadet lain lain pangkat pada sambutan lali ini.

Pasukan Kadet Bomba  telah memenangi Pertandingan Perbarisan Sambutan Keputeraan Sultan Kelantan Kali ke-54 dengan memperoleh tempat pertama ( Johan Keseluruhan) tahniah diucapkan.

Sekian untuk makluman pd YS Pengarah, Pen.Pengarah Bahagian, Ketua Zon dan Ketua Balai.

English EN Malay MS
Skip to content