Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
    T
    T
    T
bg_bomba4_green.jpg
bg_bomba5_blue.jpg
bg_bomba7_red.jpg
bg_green11.jpg
Red-And-Orange-Wallpaper-7.jpg

Portal Rasmi
JABATAN BOMBA DAN PENYELAMAT MALAYSIA
Kementerian Perumahan Dan Kerajaan Tempatan

image
Soalan
Lazim
image
Hubungi
Kami
image
Aduan dan
Maklum Balas
image
Peta
Laman
 

Album Kedah Back to Top

Albums

Kursus Pengeluaran Surat Sokongan Pelesenan  anjuran Bahagian Keselamatan Kebakaran, JBPM Negeri Kedah
Majlis Perhimpunan Bulanan Jabatan Bomba Dan Penyelamat Malaysia Negeri Kedah telah diadakan bertempat di Padang Kawad,Balai Bomba dan Penyelamat  Alor Setar, Jalan Tun Razak, Alor Setar, Kedah.
Seramai 37 orang peserta daripada Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia  terdiri daripada Kedah, Perlis dan Pulau Pinang menyertai program waja diri dan jati diri. Bukit Hijau, Baling merupakan lokasi pilihan bagi program ini.
Kursus Pemantapan Fizikal Pegawai Bomba Wanita JBPM Kedah di adakan di BBP Alor Setar, Kedah. Seramai 20 orang Pegawai Bomba Wanita, JBPM Kedah terlibat dalam kursus ini. Di antara aktiviti yang dilakukan adalah, latihan pembiasaan BA, praktikal dan teori penggunaan tali, teori EMRS dan lain-lain. Adalajh diharapkan dengan kursus seperti dapat membina semangat dan melakukan tugas yang terbaik
Majlis Penyampaian Anugerah Perkhidmatan Cemerlang, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia, Peringkat Zon Utara 2014 telah disempurnakan oleh YAS Datuk Wira Hj. Wan Mohd Nor Bin Hj. Ibrahim, Ketua Pengarah JBPM. Majlis gilang gemilang ini di adakan di Hotel Seri Malaysia, Negeri Perlis.
Koleksi Gambar-gambar semasa misi bantuan kemanusiaan daripada JBPM Negeri Kedah membantu di Pantai Timur