Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
    T
    T
    T
bg_bomba4_green.jpg
bg_bomba5_blue.jpg
bg_bomba7_red.jpg
bg_green11.jpg
Red-And-Orange-Wallpaper-7.jpg

Portal Rasmi
JABATAN BOMBA DAN PENYELAMAT MALAYSIA
Kementerian Perumahan Dan Kerajaan Tempatan

image
Soalan
Lazim
image
Hubungi
Kami
image
Aduan dan
Maklum Balas
image
Peta
Laman
 

KEDAH-LIMA' 2019 : BOMBA KEDAH BERSIAP SIAGA

LIMA' 2019 : BOMBA KEDAH BERSIAP SIAGA

PERGERAKKAN ASET

_________________________

TARIKH : 24 MAC 2019 / 17 REJAB 1440H
HARI : AHAD
_________________________

ALOR SETAR, 24 Mac 2019 - Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kedah sudah bersiap sedia untuk menghadapi Pameran Antarabangsa Maritim dan Aeroangkasa Langkawi (LIMA) 2019 yang akan bermula pada 26 Mac hingga 30 Mac di Langkawi.

Hampir 132 pegawai kanan dan anggota bomba Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kedah bergerak masuk ke Pulau Langkawi, Kedah bagi membantu penugasan. Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kedah telah dipertanggungjawabkan menyertai SAR (mencari dan menyelamat) di laut, udara dan darat bersama pelbagai agensi lain sempena Langkawi International Maritime And Aerospace (LIMA) 2019 yang bakal membuka tirainya Selasa ini.

Terdahulu pagi tadi JBPM Kedah menghantar aset dan peralatan ke sana (Langkawi) bermula minggu ini bagi memastikan tugas berjalan lancar sebagai persediaan menghadapi sebarang kemungkinan berlaku ketika program itu berlangsung.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Negeri Kedah, YS Penolong Kanan Pesuruhjaya Bomba (PKPjB), Sayani binti Haji Saidon berharap kesemua petugas JBPM Kedah dapat menjalankan tugas dengan penuh disiplin amanah sepanjang program dalam memastikan LIMA' 19 yang berlangsung ini berjalan dengan lancar.

 
Kemaskini pada 2019-03-26 11:19:38 daripada Admin Kedah

  •  
  • Print
  • Email this page