Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
    T
    T
    T
bg_bomba4_green.jpg
bg_bomba5_blue.jpg
bg_bomba7_red.jpg
bg_green11.jpg
Red-And-Orange-Wallpaper-7.jpg

Portal Rasmi
JABATAN BOMBA DAN PENYELAMAT MALAYSIA
Kementerian Perumahan Dan Kerajaan Tempatan

image
Soalan
Lazim
image
Hubungi
Kami
image
Aduan dan
Maklum Balas
image
Peta
Laman
 

MAJLIS TABIK HORMAT YS PENGARAH BOMBA KEDAH BAHARU WANITA PERTAMA PENGARAH BOMBA NEGERI

MAJLIS TABIK HORMAT YS PENGARAH BOMBA KEDAH BAHARU

WANITA PERTAMA PENGARAH BOMBA NEGERI

_________________________

TARIKH : 17 MAC 2019 / 10 REJAB 1440H
HARI : AHAD / 9:00 PAGI
TEMPAT : DATARAN IBU PEJABAT JBPM KEDAH

__________________________

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Negeri Kedah, YS Penolong Kanan Pesuruhjaya Bomba (PPjB), Sayani binti Haji Saidon merupakan pegawai wanita pertama dalam sejarah kebombaan di negara ini yang dilantik menjadi Pengarah JPBM negeri dan memulakan tugas di Kedah.

Ini merupakan satu pencapaian luar biasa wanita dalam perkhidmatan kebombaan dan tidak mustahil wanita untuk seseorang pegawai bomba itu boleh mencapai tahap tertentu sehingga dinaikkan ke pangkat lebih tinggi tanpa mengira jantina juga boleh menyumbang kepada perkhidmatan di negara ini.

Turut hadir PPjB Syufa'at bin Kamaron, Timbalan Pengarah JBPM Negeri Kedah juga turut hari memulakan tugas pada hari pertama.

Turut mengalu-alukan pada Majlis Tabik Hormat Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat yang baharu di Ibu Pejabat Bomba dan Penyelamat Negeri Kedah ini adalah Penolong Pengarah Bahagian JBPM Kedah, Ketua-ketua Balai dan Pegawai-pegawai Kanan JBPM kedah.

Kemaskini pada 2019-03-17 17:23:34 daripada Admin Kedah

  •  
  • Print
  • Email this page