Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
    T
    T
    T
bg_bomba4_green.jpg
bg_bomba5_blue.jpg
bg_bomba7_red.jpg
bg_green11.jpg
Red-And-Orange-Wallpaper-7.jpg

Portal Rasmi
JABATAN BOMBA DAN PENYELAMAT MALAYSIA
Kementerian Perumahan Dan Kerajaan Tempatan

image
Soalan
Lazim
image
Hubungi
Kami
image
Aduan dan
Maklum Balas
image
Peta
Laman
 

Kedah - PERTANDINGAN KAWAD KAKI CAMPURAN

19 April 2018-  Pertandingan Kawad Kaki (Campuran) bertempat di Padang Kawad, POLIMAS Jitra, Kedah. Sebanyak 16 kontinjen menyertai pertandingan ini. Para peserta dapat memupuk semangat berpasukan daya juang yang berterusan, kepatuhan mengikut arahan ketua platun serta disiplin yang tinggi di kalangan pelajar. Pertandingan kawad kaki adalah acara yang pertama yang berlangsung dalam pertandingan Perkhemahan Kadet Bomba dan Penyelamat Malaysia Kali Ke 28 Tahun 2018. Pertandingan ini dimulai dengan pergerakan masuk ke medan dari kontijen Melaka dan diakhiri kontijen Selangor.

 


Jawatankuasa pengadilan terdiri daripada 9 orang pegawai yang diketuai oleh PKPgB Mustaffa Bin Ishak dari Akademi Bomba Dan Penyelamat Malaysia, Wilayah Timur. Jawatankuasa teknikal bagi acara kawad kaki ini diketuai oleh PKPgB Mohd Ashmar Bin Mohd Mazlan. Pertandingan berlangsung selama 4 jam bermula pada jam 9.30 pagi dan berakhir 13.30 petang.

 

 
Kemaskini pada 2018-04-20 14:06:20 daripada Admin Kedah

  •  
  • Print
  • Email this page