Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
    T
    T
    T
bg_bomba4_green.jpg
bg_bomba5_blue.jpg
bg_bomba7_red.jpg
bg_green11.jpg
Red-And-Orange-Wallpaper-7.jpg

Portal Rasmi
JABATAN BOMBA DAN PENYELAMAT MALAYSIA
Kementerian Perumahan Dan Kerajaan Tempatan

image
Soalan
Lazim
image
Hubungi
Kami
image
Aduan dan
Maklum Balas
image
Peta
Laman
 

Kedah - Pertandingan Teachers Challenge

19 April 2018 - Teachers Challenge merupakan acara baru yang diperkenalkan pada Perkhemahan Kadet Bomba dan Penyelamat Malaysia Kali-28. Acara ini melibatkan guru-guru pengiring lelaki dan perempuan bagi setiap 16 kontijen. Guru-guru ini akan diberi peluang merasai pengalaman menggunakan overtrouser, glove dan kasut tektikal dan melakukan gerak kerja pemadaman kebakaran. Acara ini telah di sertai oleh 2 orang guru lelaki dan 2 orang guru perempuan bagi setiap kontijen. Penentuan pemenang diadakan secara pengambilan masa yang terpantas bagi setiap kontijen.
Acara Teachers Challenge ini diadili oleh pengadil seramai 7 orang diketuai oleh TPgB Mohd Ridzuan Bin Nut Jamudin yang terdiri daripada pegawai kanan dan pegawai bomba daripada Ibu Pejabat Jabatan Bomba Dan Penyelamat Malaysia Negeri Kedah.

Adalah diharapkan acara-acara seperti ini akan diteruskan lagi pada masa akan datang dimana memberi pengalaman kepada guru-guru pengiring setiap kontijen. Pengalaman dan Ilmu yang diperolehi semasa pertandingan ini boleh digunakan sekiranya jika berlaku kecemasan.

 

Antara objektif program ialah memupuk semangat Sehati Sejiwa dan cintakan keharmonian dalam kalangan ahli Pasukan Kadet Bomba dan Penyelamat Malaysia. Selain itu, menghayati dan mengamalkan ilmu kebombaan, meningkatkan disiplin dan memupuk semangat yakin diri, berdedikasi serta bertanggungjawab dalam kalangan ahli Pasukan Kadet Bomba.
Kemaskini pada 2018-04-20 13:59:59 daripada Admin Kedah

  •  
  • Print
  • Email this page