Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
    T
    T
    T
bg_bomba4_green.jpg
bg_bomba5_blue.jpg
bg_bomba7_red.jpg
bg_green11.jpg
Red-And-Orange-Wallpaper-7.jpg

Portal Rasmi
JABATAN BOMBA DAN PENYELAMAT MALAYSIA
Kementerian Perumahan Dan Kerajaan Tempatan

image
Soalan
Lazim
image
Hubungi
Kami
image
Aduan dan
Maklum Balas
image
Peta
Laman
 

W3C

W3C

Capaian Kurang Upaya W3C


Portal rasmi JBPM turut menyediakan kemudahan untuk capaian Kurang Upaya W3C.

 Pemilihan Warna Teks: Menukar warna teks portal ini memudahkan bacaan mereka yang mempunyai masalah penglihatan ataupun buta warna. Pilihan terdapat pada bahagian atas portal.

 Pengubahan Saiz Teks: Mengubah saiz teks untuk menjadi lebih besar atau lebih kecil mengikut kesesuaian dan memudahkan bacaan pengguna. 'A' di sebelah kanan adalah untuk membesarkan saiz teks, 'A' di sebelah kiri adalah untuk mengecilkan saiz teks manakala 'A' di tengah-tengah adalah untuk kembali kepada saiz asal.

Pautan ke Pembaca Teks Luaran iaitu IE Page Reader: Pengguna perlu mendapatkan perisian tersebut dengan memuat turun IE Page Reader. Sebelum pengguna boleh menggunakan komponen ini, pengguna harus memuat turun MS Speech API. Jika pengguna menggunakan Windows 2000 ke atas, besar kemungkinan sistem pengguna sudah memiliki komponen ini. Pengguna juga perlu memuat turun sekurang-kurangnya satu Speech Engine.

Speech engine adalah 'suara' seseorang lelaki atau perempuan, yang akan bercakap di dalam Bahasa Inggeris atau bahasa-bahasa lain. Untuk arahan selanjutnya bagi menggunakan komponen ini, sila ke Laman Text Reader ini.

 

 
Kemaskini pada 2020-10-07 15:49:07 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page