Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
    T
    T
    T
bg_bomba4_green.jpg
bg_bomba5_blue.jpg
bg_bomba7_red.jpg
bg_green11.jpg
Red-And-Orange-Wallpaper-7.jpg

Portal Rasmi
JABATAN BOMBA DAN PENYELAMAT MALAYSIA
Kementerian Perumahan Dan Kerajaan Tempatan

image
Soalan
Lazim
image
Hubungi
Kami
image
Aduan dan
Maklum Balas
image
Peta
Laman
 

Derma Darah

YS PPjB Md Salleh bin Sarbini, Pengarah JBPM Negeri Kelantan, bersama pegawai dan anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Negeri Kelantan, dalam Program Derma Darah Sempena Hari anggota Bomba Sedunia Tahun 2020 bagi mengisi tabung darah Hospital Raja Perempuan Zainab II Kota Bharu Kelantan. Program bermula jam 9.00 pagi hingga 3.00 petang itu yang berlangsung di Dewan Utama JBPM Negeri Kelantan pada Rabu(10 Jun 2020), dikawal ketat dan mengikut masa yang telah ditetapkan supaya semua yang hadir mematuhi penjarakkan sosial dan juga perlu melakukan saringan awal dengan memeriksa suhu badan. Program ini anjuran bersama JBPM Negeri Kelantan,Hospital Raja Perempuan Zainab II, PERISMA dan PESKEB JBPM Negeri Kelantan. YS Pengarah turut menyampaikan bahan kempen kepada Dr Wan Nur Ainun binti Wan Mohd Adnan, Unit Tranfusi Darah HRPZ II.

Yang Mulia Tengku Puan Temenggong Kelantan, Puan Sri Dato’ Hajah Noor Hayati binti Almarhum Tungku Abdul Rahman Putra Al-Haj, isteri kepada Yang Berhormat Mulia Tengku Temenggong Kelantan, Tan Sri Dato’ Tengku Mohamad Rizam Ibni Tengku Abdul Aziz berkenan berangkat dalam kunjungan hormat ke Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Negeri Kelantan pada Rabu(10 Jun 2020). Ketibaan Yang Mulia Tengku Puan Temenggong Kelantan di sambut oleh YS PPjB Md Salleh bin Sarbini, Pengarah JBPM Negeri Kelantan, Pegawai Jabatan serta Ahli PERISMA. YS Pengarah turut menyampaikan taklimat ringkas tentang peranan dan tugas JBPM terutama dalam menangani COVID- 19 dan menyampaikan cenderamata. Yang Mulia Tengku Puan Temenggong Kelantan, turut melawat ke Balai Bomba dan Penyelamat Tunjung, menandatangani buku pelawat.

  ‚Äč  

    

    

    
Kemaskini pada 2020-06-24 11:21:15 daripada Admin Kelantan

  •  
  • Print
  • Email this page