Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
    T
    T
    T
bg_bomba4_green.jpg
bg_bomba5_blue.jpg
bg_bomba7_red.jpg
bg_green11.jpg
Red-And-Orange-Wallpaper-7.jpg

Portal Rasmi
JABATAN BOMBA DAN PENYELAMAT MALAYSIA
Kementerian Perumahan Dan Kerajaan Tempatan

image
Soalan
Lazim
image
Hubungi
Kami
image
Aduan dan
Maklum Balas
image
Peta
Laman
 

kedah-MAJLIS MELAFAZ IKRAR DAN MENANDATANGANI IKRAR BEBAS RASUAH BOMBA KEDAH

MAJLIS MELAFAZ IKRAR DAN MENANDATANGANI IKRAR BEBAS RASUAH BOMBA KEDAH
_______________________

TARIKH : 26 FEBRUARI 2020 / 2 REJAB 1441H (RABU)
TEMPAT : DEWAN MUHAMMAD ADIB, JBPM NEGERI KEDAH.
_______________________

Majlis Ikrar Bebas Rasuah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Negeri Kedah. Lafaz Ikrar tersebut diketuai oleh YS PKPjB Sayani binti Haji Saidon, Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Negeri Kedah.

Turut hadir ialah YBhg. Dato’ Shaharom Nizam bin Abdul Manap, Pengarah Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia Negeri Kedah, Penolong Pesuruhjaya Bomba Syu’faat bin Kamaron, Timbalan Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Negeri Kedah, Pegawai-pegawai JBPM Negeri Kedah dan Pegawa-pegawai SPRM Negeri Kedah.

JBPM Negeri Kedah melakar sejarah tersendiri apabila warga kerja JBPM Negeri Kedah dari semua peringkat, menandatangani komitmen dan melafaz ikrar bagi usaha membanteras rasuah, salah guna kuasa dan penyelewengan dalam jabatan.

Komitmen dan lafaz ini adalah bagi tujuan memperkasa nilai dalaman agensi dalam melaksanakan mandat yang diberikan dengan integriti yang tinggi.

Usaha dan inisiatif JBPM Negeri Kedah dalam memerangi rasuah tidak boleh dilakukan secara bersendirian, oleh itu semua pihak yang berurusan dengan JBPM Negeri Kedah dijemput untuk bekerjasama dalam mewujudkan sebuah ekosistem yang sihat, kondusif dan beretika.

Pada masa sama, bagi menerapkan nilai dan amalan budaya integriti dalam kalangan warga kerja, JBPM Negeri Kedah turut mencipta tagline #integritibombakedahsentiasadihadapan, warga kerjanya di pejabat dan juga di seluruh balai-balai Negeri Kedah.

Tahniah SEMUA yang terlibat.

#KedahAmanMakmur
#BombaKedah
#Kedah #BombaSukarelaKedah #Kedah

 

  Imej mungkin mengandungi: 4 orang, orang berdiri  Imej mungkin mengandungi: 3 orang, orang berdiri dan dalaman Imej mungkin mengandungi: 1 orang, berdiri  Imej mungkin mengandungi: satu atau lebih orang  Imej mungkin mengandungi: satu atau lebih orang dan dalaman 
Kemaskini pada 2020-02-26 13:14:00 daripada Admin Kedah

  •  
  • Print
  • Email this page