Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
bg-new-2.png
green-blue-wallpaper-9.jpg
Blue-Background-Images.jpg
English | Lain-Lain Bahasa
  
     
wargaawamint  
 • Kajian Keterlibatan Pegawai Dalam Organisasi Perkhidmatan Awam
 • kerjaya
 • SMS Aduan
 • Malaysia
 • mymobilegov
 • NBOS - Strategi Lautan Biru Kebangsaan
PENGUMUMAN

 • Semua kakitangan Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia adalah dipelawa untuk menyertai Pertandingan Mencipta Kata-Kata Hikmah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Tahun 2015. Hadiah menarik disediakan bagi tempat pertama, kedua dan ketiga. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 6 Julai 2015. Keterangan lanjut mengenai pertandingan boleh dirujuk pada lampiran syarat pertandingan.

 • Kajian Indeks Keterlibatan Pegawai Dalam Organisasi Perkhidmatan Awam Malaysia 2015

  YS Dato'/Tuan/Puan dipohon untuk memberikan kerjasama dengan menjawab soal selidik melalui pautan seperti di bawah:

  http://www.interactive1.jpa.gov.my/survey/index.php/814482/lang-ms

 • Adalah dimaklumkan bahawa, Pesara Bomba Encik Ariff bin Babu Salam yang bertugas kali terakhir sebagai Ketua Balai di BBP Klang Utara, Jabatan Bomba dan Penyelamat Negeri Selangor telah kembali ke rahmatullah pada 5 Julai 2015 pukul 11.00 malam. Jenazah Allahyarham telah dikebumikan di Tanah Perkuburan Ilam Bukit Ubi, Kuantan Pahang. Sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan menantu beliau PBK II Noridan bin Yunus di talian 012-9562081. Seluruh warga Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia merakamkan ucapan takziah atas pemergian almarhum, semoga rohnya dicucuri Rahmat.Al-Fatihah. 

 • Seluruh warga Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia merakamkan ucapan tahniah dan selamat maju jaya kepada 243 orang calon yang berjaya dalam urusan pemangkuan Pegawai Bomba Kanan II Gred KB 22  yang berkuatkuasa pada 27 Julai 2015. Lihat Senarai Pemangkuan

 • Adalah dimaklumkan bahawa, PBT Johari bin Mat Som yang bertugas di BBP Jasin, Jabatan Bomba dan Penyelamat Negeri Melaka telah kembali ke rahmatullah pada 30 Jun 2015 pukul 10.16 pagi tadi akibat komplikasi jantung dan jangkitan kuman dalam darah. Jenazah Allahyarham dijangka akan dikebumikan di Tanah Kesang Luar, Melaka. Sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan waris beliau Cik Junaidah binti Johari di talian 017-8479804. Seluruh warga Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia merakamkan ucapan takziah atas pemergian almarhum, semoga rohnya dicucuri Rahmat.Al-Fatihah. 

 • Pelantikan YS TPjB Haji Zurkarnain Bin Md Kassim Sebagai Penolong Ketua Pengarah Bahagian Operasi Kebombaan JBPM

  Sukacita dimaklumkan bahawa YS PKPjB Hj. Zurkarnain bin Md Kassim, Penolong Ketua Pengarah, Bahagian Perancangan dan Penyelidikan telah dilantik memangku jawatan Penguasa Bomba Gred Utama C sebagai Penolong Ketua Pengarah, Bahagian Operasi Kebombaan dan Penyelamat, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia berkuatkuasa mulai 22 Jun 2015. Baca lagi..

 • Permohonan Sijil Perakuan Bomba Bagi Premis Ditetapkan

  Permohonan untuk "Sijil Perakuan Bomba Bagi Premis Ditetapkan" seperti yang terkandung di dalam Akta Perkhidmatan Bomba 1988, kini boleh dilakukan melalui portal Business Licensing Electronic Support System (BLESS). Sila klik disini untuk ke portal BLESS.

 • Pameran ASEAN : Warga Kita, Komuniti Kita, Visi Kita
   
  Perpustakaan Negara Malaysia akan mengadakan Pameran ASEAN : Warga Kita, Komuniti Kita, Visi Kita dari Jun hingga Disember 2015 bertempat di Aras 1, Anjung Bestari, Perpustakaan Negara Malaysia. Sepanjang pameran ini pelbagai aktiviti menarik akan diadakan antaranya Kuiz ASEAN, Bicara ASEAN dan Tayangan Filem Negara ASEAN. Sila klik di sini untuk maklumat lanjut.
galeri berita perk perolehan arkib kerjaya stat kpkt e-direktori
Pautan Agensi
 • 1KPKT portal myGov Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia multimedia super corridor (MSC) Portal Rasmi MAMPU institut integriti malaysia (IIM) pemudah suruhanjaya pilihan raya (SPR) JPA
 • Laman Web KSN business licensing electronic support system eKL Perbadanan Produktiviti Malaysia (MPC) bahagian pengurusan hartanah (BPH) JPM ePerolehan LHDN biro pengaduan awam (BPA) ePenyata Gaji