Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
bg-new-2.png
green-blue-wallpaper-9.jpg
Blue-Background-Images.jpg
English | Lain-Lain Bahasa
  
     
wargaawamint  
 • Kajian Keterlibatan Pegawai Dalam Organisasi Perkhidmatan Awam
 • kerjaya
 • SMS Aduan
 • Malaysia
 • mymobilegov
 • NBOS - Strategi Lautan Biru Kebangsaan
PENGUMUMAN

 • Semua kakitangan Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia adalah dipelawa untuk menyertai Pertandingan Mencipta Kata-Kata Hikmah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Tahun 2015. Hadiah menarik disediakan bagi tempat pertama, kedua dan ketiga. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 6 Julai 2015. Keterangan lanjut mengenai pertandingan boleh dirujuk pada lampiran syarat pertandingan.

 • Kajian Indeks Keterlibatan Pegawai Dalam Organisasi Perkhidmatan Awam Malaysia 2015

  YS Dato'/Tuan/Puan dipohon untuk memberikan kerjasama dengan menjawab soal selidik melalui pautan seperti di bawah:

  http://www.interactive1.jpa.gov.my/survey/index.php/814482/lang-ms

 • Pelantikan YS TPjB Haji Zurkarnain Bin Md Kassim Sebagai Penolong Ketua Pengarah Bahagian Operasi Kebombaan JBPM

  Sukacita dimaklumkan bahawa YS PKPjB Hj. Zurkarnain bin Md Kassim, Penolong Ketua Pengarah, Bahagian Perancangan dan Penyelidikan telah dilantik memangku jawatan Penguasa Bomba Gred Utama C sebagai Penolong Ketua Pengarah, Bahagian Operasi Kebombaan dan Penyelamat, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia berkuatkuasa mulai 22 Jun 2015. Baca lagi..

 • Pameran ASEAN : Warga Kita, Komuniti Kita, Visi Kita
   
  Perpustakaan Negara Malaysia akan mengadakan Pameran ASEAN : Warga Kita, Komuniti Kita, Visi Kita dari Jun hingga Disember 2015 bertempat di Aras 1, Anjung Bestari, Perpustakaan Negara Malaysia. Sepanjang pameran ini pelbagai aktiviti menarik akan diadakan antaranya Kuiz ASEAN, Bicara ASEAN dan Tayangan Filem Negara ASEAN. Sila klik di sini untuk maklumat lanjut.

 • Adalah dimaklumkan bahawa, PB Razman bin Yusof yang bertugas di BBP Kota Tinggi Jabatan Bomba dan Penyelamat Negeri Johor telah kembali ke rahmatullah pada 19 Jun 2015 pukul 8.45 pagi tadi akibat serangan jantung. Jenazah Allahyarham akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Mawai Baru, Kota Tinggi, Johor selepas Solat Jumaat hari ini. Sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan waris beliau PB Ramlan bin Yusof di talian 013-7691172. Seluruh warga Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia merakamkan ucapan takziah atas pemergian almarhum, semoga rohnya dicucuri Rahmat. Al-Fatihah.

 • Adalah dimaklumkan bahawa bapa kepada Tuan Zulhamdi bin Dato’ Zainol Abidin yang bertugas sebagai Ketua Bahagian Kejuruteraan Jentera JBPM Pahang telah meninggal dunia pada pagi ini, 19 Jun 2015. Jenazah akan dikebumikan di Seremban, Negeri Sembilan selepas solat Jumaat harini. Seluruh warga Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia merakamkan ucapan takziah atas pemergian almarhum semoga rohnya dicucuri Rahmat.Al-Fatihah.

 • Adalah dimaklumkan bahawa, PPjB Norazam bin Khamis, Pengarah, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Negeri Sembilan telah dipindahkan ke Blok B Tingkat 3 Zon 2 Bilik 367 kerana pihak hospital telah mengesahkan beliau dijangkiti kuman dalam darah. Sebarang pertanyaan sila hubungi Pn Rosmainey (012-7354093). Seluruh warga Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia mendoakan semoga beliau cepat sembuh.  

 • Permohonan Sijil Perakuan Bomba Bagi Premis Ditetapkan

  Permohonan untuk "Sijil Perakuan Bomba Bagi Premis Ditetapkan" seperti yang terkandung di dalam Akta Perkhidmatan Bomba 1988, kini boleh dilakukan melalui portal Business Licensing Electronic Support System (BLESS). Sila klik disini untuk ke portal BLESS.
galeri berita perk perolehan arkib kerjaya stat kpkt e-direktori
Pautan Agensi
 • 1KPKT portal myGov Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia multimedia super corridor (MSC) Portal Rasmi MAMPU institut integriti malaysia (IIM) pemudah suruhanjaya pilihan raya (SPR) JPA
 • Laman Web KSN business licensing electronic support system eKL Perbadanan Produktiviti Malaysia (MPC) bahagian pengurusan hartanah (BPH) JPM ePerolehan LHDN biro pengaduan awam (BPA) ePenyata Gaji